Crna magija

Skrivena lica boginja-asteroida

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email

Posljednjih nekoliko desetljeća patrijarhalni elementi u društvu doživljavaju izazov na doslovno svim područjima, od pravnog do jezičnog. Simbolizam nebeskih tijela možda je posljednji bastion patrijarhata koji je definirao civilizaciju zapadnog svijeta, ali i tu čak dolazi do promjena. Otkriće četiri najveća asteroida predstavlja tu promjenu baš danas, na pragu novog tisućljeća. Od poganskih nebeskih bogova, pa do Jehove i Alaha, muški božanstva vladala su nebesima i društvom u kome su dominirali muškarci. Klasični Toloza, od kojih suvremeni astrolozi uče mnogo, imenovali su Jupitera / Zeusa za kralja neba još od tog doba mi smo zadržali naglasak na muškom principu s našim malim panteonu osam muških i samo dvije ženske planete.
Međutim, danas astrologija posjeduje jezik kojim mijenja taj kozmološki patrijarhat i ponovno uvodi misteriju ženskog principa. Prva četiri otkrivena asteroida – Ceres, Palas Atena, Vesta i Juno – predstavljaju iskuljučivo ženski arhetip, baš kao i Mjesec i Venera, s tom razlikom što ga predstavljaju u svremenom obliku. Metafizičari se pozivaju na Zakon korespondencije kako bi objasnili kako je moguće da neki planet bude otkrivena baš u trenutku u kojem se u zajedničkoj svijesti javljaju baš ona pitanja kojima ona vlada. Shodno tom zakonu, svaki od nedavno otkrivenih asteroida tiče se ideja čije je vrijeme došlo. Na primjer, poremećaji prehrane, kojima vlada Ceres, kao i fraza “dupli standardi”, koja se vezuje za Juno, nisu bili dio svakidašnjice sve do posljednjih nekoliko desetljeća kada su ti asteroidi službeno ušli u astrološki leksikon. Otkriće prva četiri asteroida početkom devetnaestog stoljeća pokopilo se s razdobljem pojave sufražetkinja. Drugi val feminizma uhvatio je maha ranih sedamdesetih godina, baš kada je Eleanor Bah tiskala prve efemeride asteroida.

Ova tijela mogla su orbitirati između Jupitera i Marsa od nastanka solarnog sustava, ali za nas su nova. Ako ih sagledamo u tom svjetlu, asteroidi postaju izuzetno važni. Svaki od ova četiri asteroida predstavlja koncentrirani paket simbola, određeno parče cjeline arhetipskog ženskog principa.

Činjenica da je konvencionalna astrologija koristila samo dvije planete da bi izrazila ženski princip jeste pokazatelj da su postojale samo dvije društveno prihvatljive uloge žene: supruga (Venera) i majka (Mjesec). Bili smo odsječeni od svih drugih mogućih izraza ženske moći. Problem nije samo u seksualnim ulogama, već se odnosi i na sve jin aspekte ljudskog iskustva, od našeg stava prema majci prirodi do nepoznavanja svojstava desne hemisfere mozga.

Sada, međutim, imamo asteroide kako bismo popunili praznine. U svom dijelu Boginje-asteroidi, Demetra George u potrazi za njihovim značenjem zaranja duboko u prapovijest, istražujući ta četiri božanstva kroz njihovu ulogu u grčkim i rimskim mitovima, a potom ih povezujući s mitovima iz doba prehelenističkog razdoblja, kada je svaka od tih boginja imala drugačije lice iu svakom pogledu bila mnogo moćnija.

I tu priča postaje iznimno zanimljiva.
Originalno, ove boginje potiču iz doba obožavanja boginje majke, perioda koji je počeo da se gasi kada su religije o nebeskim božanstvima počele prevladavaju negdje tijekom Doba Bika. Sklapajući djeliće slagalice o tome kako su ljudi doživljavali ove boginje tada, u praiskonsko doba, shvaćamo kako su legende vremenom mutirale zahvaljujući pojavi novih religioznih stremljenja koja su usmjeravala različita politička previranja u društvu.

Ovdje se polazi od premise da su povijesna doba i kosmološke predstave nerazdvojno isprepletane. Da bismo dobili cjelokupnu sluku sva četiri asteroida, moramo uzeti u obzir njihovo božansko porijeklo: svaka od ovih boginja ima arhaično unutrašnje i novo vanjske lice. Vanjske lice je modernizirano: svima nam je poznato. Unutarnje lice nam je mnogo manje poznato i predstavlja ključ osobnog oslobođenja. Zbog toga natalnu kartu možemo sagledati na potpuno drugačiji način.

Asteroidi koji su korisni u tumačenju karta – bilo natalnih ili tranzita po pitanju ljubavi, usporednih, kompozita itd. kada je riječ o odnosu dvoje ljudi.

Brojevi ispred imena asteroida označavaju brojeve pod kojima se oni vode – što moze biti korisno kada želite vidjeti gdje su vam isti smješteni po (npr. Kada radite kartu na astrodienstu, ukucate odredjeni broj)
1 Ceres: Majka, odgoj, hranjenje emocionalnih i fizičkih potreba. Medjusobna briga.
3 Juno: jake i čvrste veze, brak, legalne veze i zaštita prava unutar same veze.
4 Vesta: predanost i predanost vjerovanjima, tantričnom sexu, strasti prema ritualima. Sex kao spiritualna transformacija
16 Psyche: očuvanje ljubavi, psihička, mentalna veza, budjenje intuicije, ostvarenje potrage za (srodnom) dusom
80 Sappho: seksualna privlačnost, duboko poštovanje sebe i drugih, poetske i uopće profinjene umjetničke sklonosti. Velika strastvenost.
433 Eros: erotska ljubav, seksualno ili kreativno otkriće koje zbližava dvije osobe u cilju ostvarivanja trajne transformacije
763 Cupido: pogled (strijela) ljubavi koji obara
1221 Amor: idealizirana ljubav kao čista i bezuvjetna (ne odnosi se obavezno na seksualnu)
1388 Afrodita: impulzivna ljubav i privlačnost, ljubav inspirirana sudbinskim događajima, animozitet koji prelazi u magnetizam, karizma
1943 Anteros: brat Erosa, uzvraćena ljubav, ili ljubav koja se sveti i kažnjava. Odgovor na ljubavne čežnje, mjesto konačnog susret
2101 Adonis: Očaravajući ljubav, seksualni magnetizam, želja za uzbuđenjem, udovoljavanjem i zadovoljenjem voljene osobe. Moćna veza između osoba.
4450 Pan: zavodljivost, senzualnost, kreativnost, lukavost, mogucnost izazivanja “panike” koja dodvodi do promjene ili kontakta
CERES pokazuje vašu sposobnost za odgajanje i ono o čemu se zaista skrbite.
JUNO razjašnjava kako postupate u osobnim odnosima u kojima se angažirate
VESTA može vam razjasni kako izražavate svoju seksualnost
PALAS ATENA pojazuje vaš pristup u kreativnom rješavanju problema
Kiron daje indicije gdje možete biti mentor ili iscjelitelj

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Saznajte više o astrologiji kontaktiranjem astrologa koji će Vam pomoći da se uz razgovor, tarot i proricanje oslobodite štetne crne magije i unapredite Vaš život poznavanjem horoskopske karte.

SKIDANJE CRNE MAGIJE- poziv do rješenja Vašeg problema

#SIGURNO

#BRZO

#POMAŽE

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM